Header Ads

Σέσκουλα με κίτρινη κολοκύθα γιαχνί

Σέσκουλα με κίτρινη κολοκύθα γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ένα φαγάκι απλό και γρήγορο, όχι πολύ γνωστό, αλλά πάρα πολύ νόστιμο.
Ο συνδυασμός των σέσκουλων με την κίτρινη κολοκύθα, δίνει ένα πολύ ωραίο γευστικό αποτέλεσμα, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Βεβαίως αν θέλουμε, μπορούμε να το φτιάξουμε και με φρέσκα κολοκύθια.


Σέσκ(ου)λα με κίτρινη κολοκύθα γιαχνί


Υλικά

•     500 γραμ. σέσκουλα ή σέσκλα καθαρισμένα
•     500 - 600 γραμ. κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε μεγάλα τετράγωνα
•     1 - 2 μεγάλες  πατάτες κομμένες κυδωνάτες
•     3 - 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•     2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
•     ½ ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
•     ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•     3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•     ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•     χυμό από 1 λεμόνι
•     2 φλυτζ. τσαγιού νερό
•     100 γραμ. φέτα σε κύβους (προαιρετικά)
•     αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα σέσκλα, βάζοντας στο τελευταίο νερό και λίγο ξύδι, τα κόβουμε στα 2 ή στα 3 (ανάλογα με το μέγεθος) και τ᾿ αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν καλά.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά και έπειτα κόβουμε την κολοκύθα σε τετράγωνα κομμάτια
Σέσκουλα με κίτρινη κολοκύθα γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σέσκουλα με κίτρινη κολοκύθα γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι, τα σέσκουλα, τις πατάτες, τα σκόρδα, τα κρεμμύδια, το μάραθο, το μαϊντανό, τις ντομάτες, την κίτρινη κολοκύθα και αλατοπιπερώνουμε.
Σέσκουλα με κίτρινη κολοκύθα γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σέσκουλα με κίτρινη κολοκύθα γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Ανακατεύουμε προσεκτικά κατά διαστήματα, με ξύλινη κουτάλα, γιαχνίζοντάς το φαγητό μας για 8' - 10', μέχρι να μειωθεί ο όγκος των λαχανικών στο μισό.
Ρίχνουμε το νερό, τα σκεπάζουμε και βράζουμε για 25' - 30', μέχρι να βράσουν τα λαχανικά και να μείνουν με λίγη σάλτσα.
Σέσκουλα με κίτρινη κολοκύθα γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Σέσκουλα με κίτρινη κολοκύθα γιαχνί - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, δεν ανακατεύουμε το φαγητό, απλά κουνάμε την κατσαρόλα, κι αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε.
Ένα - δύο λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη φέτα, κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτούν και τ' αφήνουμε για 1' - 2' να πάρουν μια βράση.


Το σερβίρουμε ζεστό, ή και κρύο, και αν το θέλουμε νηστίσιμο, δεν βάζουμε φέτα.


Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Για στα χεράκια σου!!!! Ένα πραγματικά υπέροχο πιάτο θα το κάνω σίγουρα αλλά χωρίς φέτα λόγω νηστείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TELEIO fenetee ...... opws kai oi perissoteres syntages edw kai eykoles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KATAPLIKTIKO ...... IDI EXEI MPEI STO MENU MOY.. THA TO FTIANW TAKTIKAA .. PENTANOSTIMO... BRAVO SOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αν φτιάχνετε κι εσείς τη συνταγή, αλλά με άλλο τρόπο, γράψτε τι διαφορετικό κάνετε και ποια υλικά χρησιμοποιείτε.
Αν μαγειρέψετε τη συνταγή και θέλετε, θα χαρώ πολύ να μου γράψετε τα σχόλιά σας.
Για άμεση απάντηση σε απορίες, γράψτε μου μήνυμα στο Instagram.